Dagje uit in Numansdorp

Naast uw bezoek aan 2-Times heeft Numansdorp u nog meer te bieden!

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Boerderijwinkel aan de Rijksstraatweg,

drink thee (of ijskoffie) bij Dresswaar & T, ga boerengolf spelen of bezoek de Oeverlanden en Fort Buitensluis. 

Lunchen of dineren kan uitstekend in diverse restaurants in Numansdorp, bv Restaurant het Schippershuis met uitzicht op de dorpshaven, lunchroom de Verleiding, restaurant TastToe, tapasrestaurant Aqui of Argentijns restaurant La Stancia, daarnaast zijn er nog diverse eetgelegenheden.

 

Numansdorp is het jongste dorp in de Hoeksche Waard. Om te genieten van de natuur in de polders en op de dijken en van het schilderachtige uitzicht langs het

Hollandsch Diep kun je de bewegwijzerde Land van Strijenroute fietsen en diverse aangegeven routes wandelen. De Dorpshaven en Veerhaven van Numansdorp hebben naast vaste ook passantenplaatsen. Vanaf Fort Buitensluis vaart in de zomermaanden het fiets/voetveer Anna naar Willemstad (zie Deltapontjes) Bij het strandje aan het Haringvliet kun je zwemmen, suppen, surfen en zeilen. 

Voor hengelaars zijn er tal van goede visstekken in de omgeving.

In Numansdorp en directe omgeving zijn tal van Bed&Breakfasts te vinden als je langer in de Hoeksche Waard wil vertoeven, bv om ook een bezoek te brengen aan het eiland Tiengemeten . Vanuit Numansdorp ben je daar op de fiets in 40 minuten!

 


Tiengemeten

Op het Zuid-Hollandse eilandje liggen drie wandelroutes. De rode route voert langs polder Weemoed, de gele route door polder Weelde (is ideaal om vogels te bekijken) en de blauwe route voert

naar uitzichtpunt Rietheuvel op de westpunt van het eiland. Inmiddels is er ook een natuurspeelterrein aangelegd. Voor meer informatie, klik hier.

 

Klik hier voor de evenementen in Numansdorp en omgeving (Hoeksche Waard).